Map

Penerbangan ke London City bermula dari RM2,425 pergi balik

Lapangan Terbang London City adalah lapangan terbang antarabangsa yang terletak di Royal Docks London Borough of Newham, hanya enam kilometer di timur bandar London dan Canary Wharf. Pusat berkembar ini adalah pusat utama industri kewangan London dan mereka juga merupakan pengguna utama lapangan terbang ini. Lapangan Terbang Bandar London mempunyai landasan sepanjang 1,500 meter, dan Penggunaan Awam CAA Lesen Aerodrome yang membolehkan penerbangan pengangkutan awam untuk penumpang dijadikan untuk latihan penerbangan, dan mereka hanya membenarkan pesawat bersayap tetap dengan pensijilan pesawat udara khas untuk menjalankan operasi di sini. Dengan lebih 3,6 juta penumpang yang ada tahun lepas, Lapangan Terbang Bandar London ini berada di tangga kelima dalam kategori lapangan terbang paling sibuk untuk penumpang dan pergerakan pesawat yang berkhidmat di London, dan merupakan tempat ke-15 tersibuk di seluruh dunia. Oleh kerana saiz dan susun aturnya yang unik, terdapat teksi yang tidak mencukupi dan lapangan terbang menjadi sangat sibuk pada waktu puncak, dengan majoriti pelbagai kekangan disebabkan oleh sekatan yang disebabkan bunyi bising.

Jom jalan-jalan cuci mata

London, ibu kota bagi England dan United Kingdom, adalah salah satu daripada bandar-bandar yang paling banyak dikunjungi di dunia seperti yang diukur dari jumlah kedatangan antarabangsa dan sistem lapangan terbang bandar terbesar di dunia berdasarkan trafik penumpangnya. Dengan pelbagai penumpang yang datang, budaya dan bahasa, pelancong tidak akan pernah habis untuk melakukan pelbagai perkara menarik di London. Perhentian pertama yang menarik adalah lawatan ke bandar London, yang terletak di sempadan 1.12 kilometer persegi dengan populasi kurang daripada 7,500 orang, menjadikannya sebuah bandar terkecil di seluruh England. Struktur bersejarah yang terkenal yang harus dikunjungi di sini termasuklah Monumen Great Fire of London, Katedral St. Paul, Guildhall, Royal Exchange, Rumah Dr. Johnson, Mansion House, 2 King's Bench Walk, dan Bilik Prince Henry, dan pencakar langit lain yang boleh didapati di pusat bandarnya. Jom kita kembali ke London, pelbagai tarikan menarik menanti para pelancong dan salah satunya Menara London, sebuah istana yang dibina dengan 20 menara ganjil di mana ramai raja dan ratu yang mati di sini dan yang lain dipenjarakan. Selain itu tarikan lain adalah London Eye, sebuah dek pemerhatian yang membolehkan anda menikmati rehat di London sepanjang 30-minit. Sekiranya anda lapar, kebanyakan kafe dan restoran boleh didapati hanya beberapa blok dari satu sama lain dan ia termasuklah Union Street Cafe, Skylon, Makan Malam oleh Heston Blumenthal, Angels & Gypsies, dan banyak lagi.

Bagaimana hendak berjalan-jalan sekitar London

London mempunyai sistem metro kedua terpanjang di dunia dan ia dikenali sebagai Tube atau London Underground. Menyediakan perkhidmatan ke lebih daripada 270 stesen, dengan anggaran sebanyak tiga juta perjalanan dibuat setiap hari di sini. Di permukaannya pula terdapat 366 stesen keretapi di London Travelcard Zone dengan Waterloo yang paling terkenal kerana jumlah orang yang ramai menggunakan kompleks stesen pertukaran itu, menjadikan ia stesen tersibuk dengan jumlah penumpangnya di Britain. Pembukaan Terowong Saluran pada tahun 1994 telah menghubungkan London terus ke rangkaian kereta api kontinental, yang membolehkan perkhidmatan Eurostar memulakan perjalanan domestik dengan kelajuan tinggi yang menghubungkan London ke bahagian lain di England. Bagi anda yang ingin melakukan perjalanan secara konvensional, kira-kira 8,500 bas yang mengembara ke 700 laluan dan 19,500 perhentian bas selama 24 jam sehari, menjadikan rangkaian bas di London sebagai salah satu yang terbesar di dunia. Sistem kereta kabel unik yang dimiliki oleh Emirates Air Line yang dibuka pada bulan Jun 2012 dan melalui Sungai Thames, juga menghubungkan Semenanjung Greenwich dan Royal Docks di timur bandar. Berbasikal juga menjadi terkenal di kalangan penduduk tempatan dan pelancong, selepas pelancaran skim sewa kitaran pada bulan Julai 2010. Lapangan terbang ke transit peribadi lapangan terbang juga semakin terkenal sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Bagaimana untuk ke sana

Lapangan Terbang Bandar London ini menawarkan penerbangan tanpa henti ke dan dari 46 bandar, dan penerbangan terus dari menghubungkan lapangan terbang boleh juga dibuat untuk sampai ke sini. Lebih dari 160 syarikat penerbangan menawarkan penerbangan terus ke London dan mereka termasuklah Air Canada, Air New Zealand, Air Asia, American Airlines, British Airlines, Philippine Airlines, Turkish Airlines, US Airways, dan Virgin Atlantic.

Cheapest flights to London City from...

Prices shown on this page are estimated lowest prices only. Found in the last 45 days.